Porten er omstillet som tidligere beskrevet, men portmanden havde glemt at advisere vores systemnøglemand, så derfor er der temporært en nøgle i, der passer til en i kælderen, og ikke har noget at gøre med vores nøgler. Cylinderen bliver skiftet i starten af næste uge, er vi blevet lovet. Derefter virker den med vores nøgler, og det er på den måde cyklister og gående skal ’låse’ sig ud. Bilister skal bruge deres kort. Der er ingen føler mere, så I skal enten have kort eller nøgler for at komme ind eller ud. I løbet af de næste par uger bliver der optegnet et felt ved porten, som man skal køre frem i, når man skal ud. Helt frem mod porten. Derved går porten op, og lyset skifter til grønt. Lad nu være med at køre ud, når der er rødt! Det sidste her er ikke nyt, men ikke alle har forstået virkemåden. Og venligst kør langsomt i kælderen. Lige før porten er der en udgang fra opgang A, og I kan ikke nå at bremse, hvis der løber et barn ud. Da jeg var dernede med portmanden, så en kvinde i en grå Audi, der havde holdt under Nord, at porten var åben og satte høj hastighed på for at nå ud af den. Hun kørte så stærkt, at hun var suset forbi, før vi nåede at reagere. Dette er livsfarligt.

Der er nu registreret nøgler hos de 3 største leverandører af måltidskasser, Årstiderne, Retnemt og Skagen Food, så I kan bare ringe og tilmelde jer og bestille, hvad I skal have. Måltidskasserne vil blive afleveret i skuret, hvor nøglen passer til. Der er ligesom i miljøstationen 2 nøgleindgange, og den anden passer til jeres nøgle.  Hvis I får problemer, så brug mit navn og adresse, da jeg har tilmeldt nøglerne til 38 a,b,c,d,e,f, dvs. alle 120 lejligheder. Dette er accepteret af alle 3, og de kan også se gevinsten for dem selv. Hvis I skal bruge en anden leverandør, så henvend jer til mig. Jeg har flere nøgler. Men husk at gøre opmærksom på, at den nøgle gælder for alle 120 lejligheder.

Når man lejer sin lejlighed ud, skal man både til DEAS og til bestyrelsen meddele sin kontaktinformation. Vi har nu fået at vide af en beboer i opgang F, at pågældende vil udleje gennem Air BNB, og det virker som en langtidsaftale. Dette har vi meddelt, at vi ikke vil acceptere, da det er erhvervsmæssig udnyttelse af lejligheden. Dette skal man søge bestyrelsen om, og det ønske vi ikke at give lov til. Vi mener, at det svarer til hoteldrift og det vil give for store problemer, både for naboerne og for ’sliddet’ på ejendommen.

Det ser ud til, at der fra 1. januar kommer en regulering af dette marked, som vi vil tage op på næste generalforsamling. Dette vil gøre alting lettere og mere klart.

Artikel fra TV2:

Regeringen er sammen med Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti netop blevet enige om at hæve fradraget på udlejning via Airbnb fra 24.000 kroner om året til 28.000 kroner.

– Det, vi har aftalt her, er en stor gulerod, hvis man vil indberette, og en ordentlig pisk, hvis man lejer ud uden at indberette, siger skatteminister Karsten Lauritzen til TV 2.

Pisken består blandt andet i, at fradraget er betinget af, at delevirksomhederne automatisk indberetter udlejerens fulde indtægter til Skat. Det skal lokke både virksomheder som Airbnb og udlejerne til at spille med åbne kort over for skattefar.

– Det forudsætter selvfølgelig, at de vil indgå en frivillig aftale, men Airbnb har sagt, at det er de positive over for, siger Karsten Lauritzen.

[De mange skattefradrag er for svære at gennemskue for almindelige mennesker. Det siger overvismand og professor Michael Svarer til Børsen.] Se også

Overvismand: Skattefradrag er uigennemskuelige for danskerne

Maks 70 dage om året

Samtidig er parterne blevet enige om at lægge et loft på antallet af dage, de private boliger kan udlejes om året.

Der er mulighed for at have betalende besøgende i op til 70 dage om året, hvis udlejningstjenesten indberetter overnatningerne direkte til Skat. Sker det ikke, sanktioneres udlejer ved at få udlejningsdagene reduceret til 30 dage om året.

– Det skal jo ikke være professionel erhvervsvirksomhed, som nogen på boligmarkedet laver i dag. Det har vi ønsket at sætte en stopper for, siger skatteministeren til TV 2.

De enkelte kommuner kan dog lokalt vælge at hæve loftet op til 100 dage.  

Se også

508.000 gæster: Overborgmester advarer mod “Airbnb-hoteller”

Vil være nødt til at gøre noget ulovligt

En dansk Airbnb-vært udlejede sidste år sit hjem ud i typisk 23 dage og tjente typisk 13.500 kroner.

Airbnb i Danmark ser derfor positivt på den nye aftale.

– Dagens udmelding fra Skatteministeriet er gode nyheder for danske familier, der gerne vil dele deres hjem. Vi nærstuderer forslaget, men kan allerede nu sige, at vi støtter den danske regerings fremskridtsvenlige tilgang. Vi er meget optagede af arbejdet med at sikre, at Airbnb-værter kan nyde godt af disse innovative og fremtidssikrede regler, skriver udlejningsportalen i en mail til TV 2.

Artikel slut.

Vi må se, hvordan dette udvikler sig. Vi har taget juridisk råd i denne sag.

I løbet af de næste par uger vil de småændringer til udeområdet, som jeg nævnte i sidste brev, blive udført.

Vi havde bestyrelsesmøde i GAS i sidste uge, og vi var enige om, at vejprojekterne skulle gennemføres snarest. Vi skal mødes med kommunen for at få de endelige godkendelser. Jeg kommer tilbage, når vi har noget mere konkret.

Vi vil gerne have, at en person i opgang E og F tager ansvar for opgaven med at tjekke rengøringen en gang om ugen. Personer fra de andre 4 opgange er som nævnt tidligere på plads.

Godt nyt til beboere med el biler (fra Hanne):

Vi er helt konkret ved at få udarbejdet et tilbud på at etablere ladestationer i P kælderen.

Det vil være muligt at lade ca. 10-15 biler, med rimelig ampere i første omgang. Jo flere biler som lader, jo færre ampere men når nogle biler er færdig med at lade, bliver der så igen flere ampere til rådighed for de biler som stadig lader. Løsningen har en størrelse, så man kan komme hjem fra arbejde, sætte bilen til at lade, og så er den ladet op til næste morgen.

Finansieringen bliver i overordnede træk, at der bliver tale om en investering i forhold til basis-etableringen, og denne investering bliver delt ud på de beboere, som skal have el til deres biler, således at det kun er disse og ikke alle, som betaler for løsningen. Dernæst tilmelder den enkelte ejer sig løsningen og afregner direkte med leverandøren for tilkobling og forbrug. Leverandøren bliver formentlig Clever.

Det vil være muligt senere at kunne koble flere biler på løsningen, hvilket så naturligvis har en udgift igen.

Bestyrelsen melder ud igen, når der ligger konkrete tal på bordet.

Mvh
Steen Bindslev på vegne af bestyrelsen

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.